Blog ANROSA

Acrylaatallergie behandeld bij het programma KASSA

Naar aanleiding van het item bij de KASSA uitzending van 25 november jl. over acrylaatallergieën vond ik het een goed idee hier nog wat informatie over te geven. 

Een  allergie voor acrylaten wordt veroorzaakt door een contactallergie. En contactallergieën worden veroorzaakt door ongeveer 80% van alle huidallergieën gerelateerd aan producten in de beauty branche.

Solar nagels

Wat zijn solar nagels en is MMA gevaarlijk?

“Die Solar nagels, wat is dat nu precies? Ik vind het doodeng! Op de Beautyspot.nl live edition in september vroegen een aantal dames mij over Solar nagels. Wat is Solar nu precies? En is het echt zo vreselijk gevaarlijk en zelfs kankerverwekkend?
Wat is solar?
Ik ga mijn best doen om jullie uit te leggen. 

Waarom is het goed nagel(riem)olie te gebruiken?

Heb jij er wel eens last van? Dat de huid rondom je nagels droog en hard is? Of dat je natuurlijke nagel los laat van je kunst product of dat je elders op je nagel loslating of luchtbellen hebt?
Hoe komt dit nu?
Belangrijk om te weten is dat alles wat uitdroging veroorzaakt, de groei van je nagel verstoort.

Chronisch ziek zijn met een eigen zaak

Partner, kinderen, huisdieren, huishouden, familie, sociaal leven, eigen zaak, administratie, trainingen, workshops, beursbezoeken, sociale media, belastingen en ga zo maar door. 

Voor een persoon met een gezond lichaam is bovenstaande al best pittig om te bolwerken, laat staan voor iemand met één of meerdere chronische aandoening(en). Het soort waarbij je heel goed naar je lichaam moet luisteren, je dagelijks pijn hebt, je lichaam vaak niet wil of kan doen wat je geest wel graag wil en je ook nog regelmatig, zo niet altijd met hevige vermoeidheid kampt.

Kerstdrukte: Hoe blijf je zen in drukke tijden?

Nog een paar maanden en dan breekt de gezellige feestmaand weer aan. De kerstdrukte is voor nagelstylisten een hectische periode. Hoe zorg je nu dat deze periode voor jou zo relaxed mogelijk verloopt? Nagelstylist en opleider Saida Kouwenhoven legt uit hoe zij dit doet en geeft je een aantal tips over het inplannen van afspraken en hoe je goed voor jezelf kan zorgen.

Goede verzorging en voorbereiding van de natuurlijke nagel.

In de besloten Facebookgroep van Nailed It, kwam een vraag voorbij over de natuurlijke nagels en de verzorging daarvan. Jullie vragen en wij draaien, dus ‘here goes’.In dit artikel vertel ik, Saida Kouwenhoven, meer over de vier barrières van de natuurlijke nagel, het uitvoeren van een goede, veilige PREP en de verzorging van de natuurlijke nagel.

Zomerse (kunst)nageltrends

Bij Saida Kouwenhoven stroomt het nagelen door haar bloed. Ze is graag in haar salon bezig met de praktische kant van het vak, maar daarnaast zet ze zich ook in om het
nagelvak te professionaliseren en naar een hoger plan te tillen. Ze geeft haar visie op kunstnagels én op de trends voor deze zomer.

Hygiene in de salon

Sinds COVID ons heeft bereikt heeft een club vakidioten in onze branche de Nagelsector opgericht naar het idee van Tracy Shelverton. Samen hebben wij een protocol opgesteld waar iedere collega haar input op kon geven. Sindsdien wordt elke styliste aangeraden om volgens dit protocol te werken.

Voor COVID was het natuurlijk ook al de bedoeling dat je hygiënisch te werk ging. Tijdens het werken aan het protocol kwamen we erachter dat vele collega’s dit toch nog niet (goed genoeg) deden. Dit protocol kwam dus eigenlijk als geroepen.

Wat is een pseudomonas nagel?

Pseudomonas, wij as stylistes komen deze bacterie soms tegen bij onze klanten. In mijn geval zijn het dames die contact opnemen na een mindere ervaring bij een salon elders. Veel collega’s behandelen geen speudomonas bacterie wat ik kan begrijpen.

Ik behandel deze dames wel. En 9 van de 10 keer heb ik er een vaste klant bij.

In dit stuk leg ik je uit wat een pseudomonas bacterie is.

Van Hobbyist naar vakspecialist.

Voor dit interview is Nail Design Magazine afgereisd naar Capelle aan den IJssel, waar wij mochten kennismaken met de bevlogen 41-jarige Saida Kouwenhoven, eigenaar van ANROSA Nagelsalon & Opleidingen. Wat ons gelijk opvalt is dat zij een kleine maar zeer mooie salon heeft en veel weet over alles wat met het vak nagelstyling te maken heeft. Zo serieus als ze nu bezig is, is echter niet hoe ze ooit begonnen is.

Dé nagels voor komend seizoen!

Wat gaan we zien dit voorjaar van 2017?
Nagelstyliste Saida Kouwenhoven van ANROSA
Nagelstyling & Manicure in Capelle aan den IJssel
vertelt er alles over.

© All Rights Reserved 2022 ANROSA Nagelsalon & Opleidingen