Dé nagels voor komend seizoen!

Van nagelbijter tot nagelstyliste
Saida Kouwenhoven (41) heeft haar nagelstudio aan huis in Capelle aan den IJssel. Ook schrijft ze columns voor Beautyspot.nl, geeft ze workshops en is ze docent van de opleiding tot allround nagelstyliste. “Toen ik een tiener was is mijn vader een weddenschap met mij aangegaan om me van het nagelbijten af te helpen. Sindsdien ben ik al- leen nog met nagels bezig. In eerste instantie was dat vooral met mijn eigen nagels. Na een slechte ervaring bij een nagelstudio kocht ik mijn eerste acrylkit en ben ik begonnen met het zetten van acrylnagels bij vriendinnen en bekenden. Ik wilde graag verder in de nagels en van mijn passie mijn beroep maken, maar ik durfde de sprong in eerste instantie niet te wagen. Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt en ben ik de opleiding tot all- round nailprofessional gaan doen. Sinds 2014 run ik met veel plezier en enthousiasme mijn studio aan huis.

Divers behandelaanbod
“In mijn nagelstudio bied ik allerlei behandelingen aan: manicure, gelpolish op natuurlijke nagels, nagelverstevigingen en -verlengingen met acryl, nail art en behandelingen bij probleemnagels. De leeftijd van mijn klanten varieert van 19 tot 83 jaar en ook mannen weten de weg naar mijn studio te vinden! De meeste klanten komen terug voor dezelfde behandeling, soms aangevuld met een korte of lange manicure of een verandering van na- gelvorm. Dit verandert niet per seizoen. De kleuren en de nail art veranderen wel mee met de seizoenen. Mijn doel is om bij elke klant de behandeling zo perfect mogelijk uit te voeren, hoge kwaliteit en service te bieden en de klant supertevreden de deur uit te zien gaan.”

De belangrijkste trends voor voorjaar en zomer:
• Groen en roodtinten, variërend van donkere warme kleuren
tot koele, zachte kleuren
• Ombrenagels
• Chrome of mirror nagels
• Zachte, romantische kleuren zoals roze en nudes
• French met een twist: gekleurde French, French met asymme
trische vormen en French met contrasterende kleuren
• Nail art met contrasterende kleuren
• Blingnagels met veel steentjes en glitters
• Korte ronde of ovale nagelvormen
• Langere nagels met amandelvorm

Trends verkopen in de studio
“Nail art vind ik erg leuk en ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Ik kijk bijvoorbeeld naar patronen en kleuren buiten, naar kleding en schilderijen en speel daar op in. Ook lees ik vakbladen, kijk op social media en doe ideeën op bij mijn collega-stylisten. Die ideeën vertaal ik wel naar eigen ontwerpen, want ik wil geen copycat zijn. Door mijn eigen nagels te voorzien van nail art en trendkleuren, breng ik de trends onder de aandacht van mijn klanten. Ik ben toch mijn eigen visitekaartje! De meeste klanten kijken naar mijn nagels en als ze iets zien wat ze aanspreekt, dan willen ze het ook. Daarnaast maak ik vaak nailart-voorbeelden op tips en presenteer deze in mijn studio. Soms breng ik spontaan wat nail art aan bij klanten op een of twee nagels. Meestal vinden ze dat erg leuk.”

 

© All Rights Reserved 2022 ANROSA Nagelsalon & Opleidingen