Wat is een pseudomonas nagel?

Pseudomonas Aeruginosa. Aeruginosa betekent dat deze bacterie via de lucht kan worden ingeademd en verplaatsbaar is. Deze bacterie zit onder de nagelplaat.

De bacterie is een opportunistische ziekteverwekker (pathogeen) die gebruik maakt van een of andere verzwakking in een verdedigingsmechanisme (bv huid) om een infectie tot stand te brengen.

Zolang we gezond zijn kan deze bacterie ons niks doen. Er kan geen infectie ontstaan als onze huid geen verzwakking heeft en de 4 guardian seals niet open of beschadigd zijn.

De pseudomonas kan elk aangetast weefsel op de huid infecteren.

Pseudomonas kan het bloed, de huid, de botten, de oren, de ogen, de urinewegen, de hartkleppen en de longen infecteren.

Wat de nagels betreft is de pseudomonas een bacterie die veroorzaakt wordt door lucht wat tussen de nagelplaat en het product komt. Doordat hier vocht bij komt gaat dit broeien en zo ontwikkelt zich de bacterie. De bacterie hecht zich aan je nagelplaatcellen en vermenigvuldigt zich. De kleur van de bacterie (varieert van (licht)groen naar zwart) komt door de uitwerpselen die de bacterie tussen de lagen van de nagelplaat verspreid. Hoe groter en donkerder de vlek, hoe heviger de bacterie is.

NB: Nooit op de natuurlijke nagel vijlen waar deze bacterie op zit!

NB: Mensen met Diabetis Mellitus zijn bijzonder gevoelig voor pseudomonas infecties.

Oorzaken van een Pseudomonas;

  • Lifting waardoor er vocht tussen de nagel en het product komt
  • Onhygiënisch werken door de styliste met niet goed gereinigde en

gedesinfecteerde materialen

  • De prep die niet goed is uitgevoerd en de nagel die niet goed is schoon

gemaakt

  • Klant die te lang wacht met een nabehandeling waardoor de kans op

lucht toeneemt

  • Verkeerde omgang met de kunstnagels door de klant.

De Pseudomonas kan alleen gedood worden door het gebruik van de werkzame stof Chloorhexidine. Deze zit in HEKA (0,3%) en in cloorhexidine oplossing (0,5%). De producten zijn verkrijgbaar bij resp. de apotheek en de Kruidvat. Daarnaast kun je de klant 3%waterstofperoxide aanraden. Dit is goed om het vuil uit de nagel te bruisen waardoor de groene kleur verminderd.

De bacterie kan een loslating van de nagelplaat van het nagelbed veroorzaken, ook wel Onycholysis genoemd. Zeker hierbij is het ook het gebruik van waterstofperoxide aan te raden om vuil wat zich onder de nagel heeft gehecht los te bruisen.

Uiteraard verwijder je alle product van de nagel, gebruik je een antibacteriële cleanser om de nagels te reinigen en hou je de nagel zo kort mogelijk. Daarnaast moet er een hoogwaardige natuurlijke olie gebruikt worden om de nagel in goede conditie te houden.

Alle materialen die je hebt gebruikt op deze nagel dienen grondig gereinigd, en gedesinfecteerd te worden omdat deze bacterie besmettelijk en overdraagbaar is. Je vijlen dien je direct weg te gooien en dus zeker niet op andere klanten te hergebruiken.

NB: Deze bacterie nooit behandelen als;

  • Naast de groene vlek, de huid ook rood of afwijkend van kleur is.
  • De nagel pijnlijk is of als er pus zichtbaar is
  •  

In deze gevallen de klant direct naar de huisarts door verwijzen!

© All Rights Reserved 2022 ANROSA Nagelsalon & Opleidingen