Acrylaatallergie behandeld bij het programma KASSA

Naar aanleiding van het item bij de KASSA uitzending van 25 november jl. over acrylaatallergieën vond ik het een goed idee hier nog wat informatie over te geven. 

Een  allergie voor acrylaten wordt veroorzaakt door een contactallergie. En contactallergieën worden veroorzaakt door ongeveer 80% van alle huidallergieën gerelateerd aan producten in de beauty branche.

 

Een allergie ontstaat spontaan maar er is wel een opbouw. In de nagelsalon ontstaat een allergie door de producten die verkeerd gebruikt worden door de styliste. Let wel; je raakt niet allergisch voor een product, maar voor een bepaald ingrediënt in een product. 

Daarom is het ook zo belangrijk dat de styliste die jou behandeld, kennis en kunde heeft van wat ze doet en waar ze mee werkt en dat ze tevens verstand heeft van de natuurlijke nagel (anatomie, en nagelziekten en -afwijkingen). Nagelstyling is een VAK. 

Zoals het item vermeld (terug te zien via de knop) moet een acrylaatallergie serieus genomen worden omdat je hierdoor een behoorlijk aantal tandtechnische en medische behandelingen niet meer kunt laten doen. Eens een allergie, altijd een allergie.

Dat wil niet zeggen dat jij geen kunstnagel producten meer kunt gebruiken. Dat wil zeggen dat jij op zoek moet naar een professionele styliste die goede training(en)/opleiding(en) heeft gevolgd  en kennis en kunde heeft van wat ze doet en waar ze mee werkt Waar let je op bij het bezoeken van een nagelsalon?

Zorg dat je voor je afspraak telefonisch contact hebt met de salon en stel de volgende vragen;

Wordt er gevraagd naar eerdere allergieen voor stoffen? Wordt er gevraagd naar eerdere reacties op kunstnagelproducten? Moeten de handen gewassen worden voor en na de behandeling? Werkt de styliste hygienisch met schone materialen, vijlen, handschoenen etc.? Wordt jouw huid rondom je nagels niet aangeraakt met producten? Ziet de salon er schoon uit? Is je antwoord op 1 of meerdere bovenstaande vragen nee? Ga dan op zoek naar een andere salon.

Voor het terug kijken van dit onderwerp bij KASSA klik je op de onderstaande link.

© All Rights Reserved 2022 ANROSA Nagelsalon & Opleidingen